Рибено масло и Омега 3 - ползи, информация, цена. Какво трябва да знаем, от къде да поръчаме най-изгодно


Рибеното масло се използва за широк диапазон от заболявания, медицински състояния.
То най-често се използва за състояния, свързани със сърдечно-съдова система. Някои хора използват рибено масло при ниско кръвно налягане или нивата на триглицеридите (мазнини, свързани с холестерола). Рибеното масло също се предполага, че помага за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания или инсулт. Научните доказателства сочат, че рибеното масло наистина намалява високи нива на триглицериди.

Но все пак трябва да се приема в препоръчваните количества. По ирония на съдбата, твърде много рибено масло може в действителност да увеличи риска от инсулт.

Рибата си е спечелили репутация на "храна за мозъка", защото някои хора ядат риба, за да помогне с депресия, психоза, слаба концентрация и хиперактивност, болест на Алцхаймер и други

Някои хора използват рибено масло за сухота в очите, глаукома, както и свързаната с възрастта дегенерация на макулата, много често срещано състояние при по-възрастните хора, които могат да доведат до сериозни проблеми със зрението.

Жените понякога вземат рибено масло, за да се избегнат менструални болки; болка в гърдите; и усложнения, свързани с бременност като спонтанен аборт, високо кръвно налягане в края на бременност и преждевременно раждане.

Рибеното масло се използва също за лечение на диабет, астма, развитието на нарушения с координация, двигателни нарушения, дислексия, затлъстяване, заболяване на бъбреците, слаби кости (остеопороза), псориазис и предотвратяване на загуба на тегло, причинена от някои лекарства. 

Две от най-важните омега-3 мастни киселини, съдържащи се в рибеното масло са ейкозапентаенова киселина (EPA) и докозахексаенова киселина (DHA).

Както и за много други хранителни добавки, така и за рибено масло и омега3 се доверявам и пазарувам от iHerb, тъй като получавам най-добро съотношение цена/качество. 



по материали на WebMD