Рибено масло или масло от Крил. Разлики и странични ефекти. Къде са на най-добра цена

Пътя към добрата сърдечна функция минава, както твърдят много проучвания, през Омега-3 мастни киселини. Въпреки, че има много храни, които съдържат тези киселини, много хора се обръщат и към рибеното масло, за да си ги набавят. Маслото от Крил също съдържа тези киселини и според други проучвания е техен по-добър източник.

Основни разлики между маслото от Крил и рибеното масло 

Основната им разлика е в произхода им. Рибеното масло си е точно масло от риба - добавя се от студеноводна риба, докато маслото от Крил се добавя от скаридоподобни ракообразни. Суперхрана, съдържаща Омега-3 и антиоксиданти.

Какви са предимствата на маслото от Крил

- Абсорбира се по-добре от рибеното масло, заради фосфолипидите
- Няма рибен послевкус
- Съдържа астаксантин (антиоксидант)
- Меките капсули са по-малки от тези на рибеното масло

Тук идва и предупреждението, че не бива да се употребява от хора, алергични към миди.
Все пак рибеното масло се е наложило на пазара по-добре, в сравнение с това от Крил

Като заключение

И двете добавки могат да помогнат за предпазване от сърдечни заболявания. В крайна сметка - личните предпочитания и евентуална проява на алергии към единият или другият вид масло играят основна рола при избора на едното или другото. Факт е, че проучванията и на единият и другият вид източник на Омега-3 изтъкват ползите от приема на тези мастни киселини.

От къде могат да се закупят

От дълго време основен източник на хранителни добавки ми е американската онлайн магазин iHerb. Посетете секциите им с маслото от Крил и рибеното масло  , а след това сравнете и с кварталната аптека или друг онлайн магазин за добавки.